Toewijzingsprocedure en online kopen

27 september '21

Als je een nieuwbouwwoning koopt komen er heel wat zaken op je af. Het begint in elk geval met het doorgeven van jouw voorkeurswoningen tijdens de inschrijfperiode en daarna het wachten op de uitslag van de toewijzing. We lichten de toewijzingsprocedure toe en wat je verder kunt verwachten als je online de woning koopt.

image alt

Toewijzingsprocedure

Bij de toewijzing van een woning hanteren we de volgende criteria:

  1. Aantal kandidaten per bouwnummer. 
    Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten, dan volgt een 2e beoordeling.
  2. Financiële check. 
    Kandidaten die een financiële check hebben geüpload krijgen voorrang.
  3. Aanmeldduur. 
    Hebben alle kandidaten een financiële check gedaan? Dan kijken we naar het moment van aanmelden als belangstellende voor de betreffende deelfase die in verkoop gaat. Let op: het gaat dus niet om de inschrijving bij start verkoop. Je kunt tijdens de verkoopperiode rustig de tijd nemen om je voorkeuren door te geven.

Lees alles over de toewijzing

Een optie en wat dan?

Gefeliciteerd, je hebt een optie gekregen! Je kunt je toegewezen optie bekijken en accepteren in jouw Mijn Eigen Huis Omgeving. Het is belangrijk dat je dit binnen 2 dagen doet. Daarna kan je er voor kiezen om meteen over te gaan tot aankoop of eerst een afspraak te maken met de makelaar. Maak deze keuze binnen 24 uur. Je tekent de contracten straks online thuis vanaf de bank of samen met de makelaar op kantoor. 

Jouw makelaar in De Erven

Het hele aankoopproces gaat tegenwoordig volledig online. Maar ga je in zo'n belangrijke stap in je leven liever nog eerst aan tafel met een écht persoon? Dan is in De Erven Boumij Makelaardij jouw aanspreekpunt. 

De contactpersonen voor De Erven zijn Marc van den Berg en Rianne Leijten.

Boumij Makelaars      
Hekellaan 6                          
5211 LX 's-Hertogenbosch                   
[email protected]         
T 073 - 61 22 344   

  Stappenplan UNICwonen
  Woningen