Meer over meerwerk

12 december '23

Een uitbouw aan de achterzijde, een doorgang van de woning naar de aangebouwde berging, een grotere pui, een dakkapel of een extra toilet op de tweede verdieping? Afhankelijk van het woningtype is heel veel mogelijk. Bekijk de mogelijkheden in de Lobben.

image alt

Meer- en minderwerk

Bij nieuwbouw is het heel simpel. Je kunt een woning casco kopen -dus zelfs zonder sanitair en badkamerinrichting,  en regelt dan de afwerking zelf. Handiger is om een woning ook inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren, wat voordeliger is aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers.

Natuurlijk kun je zelf bepalen welke tegels en badkamer je wilt, de aannemer biedt een standaard model en daar kun je op inspelen. Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning zoals een uitbouw en/of dakkapel. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit van de prijs afgetrokken. Dit alles is in de optielijst meer- minderwerk opgenomen, deze vind je onder het kopje downloads bij een woning op deze website.

Optielijst meer- minderwerk

Wat is er mogelijk?

Genoeg over wat meer- en minderwerk is, laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk?! Dat is afhankelijk van het woningtype. Hieronder zie je een aantal mogelijke opties.  Deze en overige opties vind je in de Optielijst meer- en minderwerk bij de downloads van het bouwnummer bij het woningaanbod.

Uitbouw begane grond

Wil je de woning aan de achterzijde vergroten door middel vaneen uitbouw van 1.20 m of zelfs 2.40 m dan leent de ene woning zich daar wel voor, de andere niet of is het maatwerk. Bekijk het op de optiekaart. Bij kijk voor meer details de Optielijst meer- en minderwerk.

Dakkapel

De woningen met een kap kunnen voorzien worden van een dakkapel om zo de ruimte op de tweede verdieping nog meer te vergroten. Dan kan aan de voorzijde, de zijkant of de achterzijde van de 2 onder 1 kapwoningen en de hoekwoningen. Geen dakkapel? Een Velux dakraam kan ook. Bekijk de Optiekaart en de Optielijst meer- en minderwerk voor de mogelijkheden van betreffende woningen.

image alt

Ook handig

Waar je misschien niet direct aan zou denken, maar opties die wel heel handig zijn: wat denk je van een vorstbestendige buitenkraan of aansluiting voor verlichting in de achtertuin? Wanneer je nu instapt in een nieuwbouwproject, kun je al deze meer- en/of minderwerken opnemen. Uiteraard horen ook kleine aanpassingen tot de mogelijkheden. Denk daarbij aan het wijzigen van een draairichting van een binnendeur, verplaatsen van een binnendeurkozijn, een extra toilet op de 2e verdieping of een wijziging in lichtschakelpunten. Noem het maar op, bekijk alle mogelijkheden in de Optielijst meer- en minderwerk.

Optielijst meer- en minderwerk

Jouw wensen

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur of verkoopmakelaar rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! Nu al wegdromen bij wat je zou willen toevoegen aan jouw favoriete woning? Bekijk dan de woningen en vind onder het kopje downloads de Optielijst meer- en minderwerk. Of kijk bij de documenten in jouw account.

  Meer over financiering
Benieuwd naar mogelijkheden Download de lijst bij het woningaanbod