Voordelen van Houtskeletbouw

29 april '21

Houtskeletbouw, ook wel afgekort als HSB, is van toepassing op de woningen in De Erven. Behalve dat het een duurzame manier van bouwen is heeft het nog meer voordelen. Lees er alles over.

image alt

Lange levensduur en circulariteit

Houtskeletbouw is een duurzaam bouwsysteem. De productie van de elementen verbruikt minder energie, stoot minder CO2 uit en creëert minder afvalproducten dan het productieproces voor massief gebouwde huizen. En het is een licht bouwsysteem, dat minder energie vraagt om de woning te verwarmen.

Hout zelf heeft een lange levensduur en is een ecologische grondstof welke in balans wordt gehouden door het planten van nieuwe bomen. UNICwonen gebruikt voor zijn HSB alleen hout uit duurzaam beheerde bossen. Hout slaat CO2 op en kan dit levenslang bewaren. Ook kunnen houtskeletbouwelementen makkelijk hergebruikt worden en is circulair.

image alt

Toekomstbestendig prefab bouwsysteem

De woningen in De Erven zijn toekomstbestendig, ze hebben een draagconstructie van verlijmde houten spanten en dat maakt het eenvoudig om de indeling van de woning aan te passen. Je kunt ook gemakkelijk de woning verbouwen en uitbreiden zonder de draagstructuur te veranderen.

Ten slotte bespaart HSB ook tijd. Het is een prefab bouwsysteem. De elementen worden onder goede omstandigheden in de fabriek gebouwd en op het werk in elkaar gezet. De bouwtijd is korter en de afbouw vindt plaats in een afgeschermde woning. Dit bouwproces verhoogt de kwaliteit van het product.

Bekijk de woningen in De Erven
image alt

Droog bouwen

Bouwen met hout betekent droog bouwen. Tijdens het gehele bouwproces komt er vrijwel geen water aan te pas. Daardoor hoeft je huis ook niet uit te drogen, hout beschikt over vochtregulerende eigenschappen. Daardoor leef je in een aangenaam en gezond klimaat vanaf de eerste dag. Daarom is houtskeletbouw goed voor jou en ons milieu.

Duurzaam wonen in De Erven
  Meer over duurzaamheid
  UNICwonen